Uveit
Uveit için yararlı linkler
Uveit nadir bir hastalıktır. Çoğunuz ya kendiniz hastalandığınızda ya da bir yakınınızın gözü tehlikeye girdiğinde “uveit” kelimesini duyarsınız. İnternete girersiniz, hasta yorumlarını okursunuz, uveitle ilgili nereden alındığı bilinmeyen bilgileri bulursunuz, kafanız karışır, canınız sıkılır. Bu nedenle uluslararası başvuru kaynaklarından bazılarını sizin için listeledim. Yine de en iyisi bir uvea uzmanıyla görüşün derim.
Behçet hastalığı
Ord. Prof. Dr. Hulusi Behçet tarafından tanımlanan ve dünyada ilk kez bir Türk hekiminin adıyla literatüre geçen hastalıktır. Ağızda aftlar, gözde uveit ve cinsel organlarda yaralar gibi belirtilerin hepsi birden aynı anda görülmediği ve yıllar içinde birer birer görüldüğü için bunlardan her hangi birinin görüldüğü durumlarda hastanın Behçet şüphesi kabul edilmesi ve izlenmesi gereklidir.
Uveitte sık sorulan sorular ??
Uveit hem doktor, hem de hasta için zor bir hastalıktır. Zaman, çaba, işbirliği gerektirir. O halde merak ettiklerinize bir bakalım - Uveitte sık sorulan sorular:
Uveit tedavisi
Uveit tedavisi oldukça karmaşıktır. Hastanın durumuna, hastalığın şiddetine ve görme kaybı riskinin ciddiyetine göre değişik tedaviler uygulanabilir. Bazı durumlarda ise tedavi verilmeden izlemek gerekebilir.
Uveit tanısı - hangi testler yapılır ?
Uveit tedavisinde başarılı olmak için uveitin nereden kaynaklandığının adı konulmalıdır. Çünkü tedavi buna göre yapılır ve bu farkındalık hastanın gelecekteki yaşam kalitesi açısından çok değerlidir.
Uçuk ve Zona virüsleri gözü etkiliyor
Uçuk ve zona virüsleri halk arasında bilinmekle birlikte, genel olarak, Herpesvirüsler adını alırlar. Toplumun büyük bir çoğunluğunda, bunlar nezle- grip gibi, kişinin haberi bile olmadan geçirilen viral enfeksiyonlardır ve kişinin belirli vücut bölgelerindeki sinir yollarına yerleşerek vücut direncinin düşük olduğu zamanlarda aktive olur, çoğalmaya başlarlar.
Üveit nedir ?
Uveit, nadir bir göz hastalığıdır. Gözün uvea (uva=üzüm) adını alan ve iris, silier cisim ve koroidden oluşan tabakalarının “enflamasyonu”dur. Vücudun kendi bağışıklık sisteminin oluşturduğu bir hastalıktır. Bunun normal bir iltihaptan farkı, doğrudan doğruya bir mikroba bağlı olmamasıdır. Akyuvarlar dokuya bir mikropla savaşmak için değil, kendi öz dokularını yanlış tanıdıkları için gelir ve bir “enflamasyon” oluştururlar.